SINGAPORE


SINGAPORE
Helo,
Nama saya Robin Terry Saya berasal dari New Zealand. Sepuluh tahun yang lalu saya menghadiri persidangan di Gold Coast Australia. Penceramah utama dalam persidangan itu juga berasal dari NZ, dia berdiri di depan pentas dan disajikan dengan papan putih dan pena hitam menggunakan gambar rajah sebagai penjelasan dan menjawab soalan selama lebih dari satu jam. Pada masa itu saya tidak memahami apa yang sedang dibicarakannya, tetapi sekarang saya mempunyai gambaran yang lebih jelas mengenai apa yang berlaku hari ini.

Dia bercakap mengenai pergolakan politik yang melanda negara-negara demokratik, di seluruh dunia kerahsiaan dan penggunaan kuasa yang salah. Cabaran yang akan dihadapi mengenai pengurusan inti, sosial, pemerintah tempatan dan pusat dan aset yang berjaya ditangani melalui rajah di papan putih. Dia menunjukkan peralihan pemerintahan yang baik dan pengurusan kemudahan awam, sistem kesihatan, pendidikan, pertahanan, undang-undang dan ketertiban dan aset lain dan perkhidmatan sosial.

Pada zaman kita sekarang (2020) orang di seluruh dunia lebih menyedari bahawa kita sekarang menghadapi masalah besar. Masalahnya menjadi lebih jelas apabila melalui akses kita ke media sosial, dan kisah-kisah yang diceritakan hampir sama dengan yang diceritakan. lebih sepuluh tahun yang lalu.

"Houston kita ada masalah" ... Pertanyaannya adalah, 'Bagaimana kita membetulkan masalahnya?'.

Mula-mula kita harus mengenal pasti proses yang sedang digunakan oleh ahli politik dan syarikat di jabatan tempatan, negeri dan persekutuan, kemudian meneroka penggunaan sistem kehakiman undang-undang mereka untuk mengawal semua tahap pengumpulan denda yang tidak sah dan tidak sah serta koleksi wang lain yang tidak sah . Syarikat berdaftar di luar pesisir tidak membayar cukai, contoh bagaimana undang-undang cukai ditulis oleh perniagaan untuk perniagaan. Walau begitu membingungkan, mereka MASIH mengendalikan sejumlah besar infrastruktur awam ditambah minyak, simpanan mineral, lesen darat dan luar pesisir. Dalam kata-kata Warren Buffet, "Setiausaha saya membayar lebih banyak cukai daripada saya."

Pengurusan sebahagian besar jabatan dan utiliti kerajaan hari ini telah diserahkan kepada syarikat swasta atau syarikat swasta. Sejumlah mahkamah undang-undang didaftarkan di bawah undang-undang korporat dan dalam beberapa kes demikian juga jabatan percukaian. Polis adalah ejen pengumpulan yang mengeluarkan tiket letak kereta, tiket laju, kenderaan tidak berlesen, perampasan harta tanah, berjalan kaki jay, menyembunyikan wajah anda dari kamera di tempat awam dll. Dalam banyak kes, polis bukan lagi polis atau wanita polis tetapi di bawah pengurusan syarikat berdaftar dan pegawai keselamatan diswastakan yang beroperasi di domain awam tanpa kuasa sah atau sah. Jabatan percukaian juga bersalah atas kutipan yang tidak sah dan menyalahi undang-undang dan membankrakan rakyat yang tidak mempunyai alternatif untuk tingkah laku mereka yang kadang-kadang tidak bertanggungjawab. Sekiranya jabatan percukaian beroperasi dengan nombor fail cukai maka mereka adalah agensi pengumpulan swasta dan tidak memiliki hak sah atau sah untuk memungut cukai dari warganegara. Majlis tempatan juga bersalah kerana perlakuan yang menyalahi undang-undang dan menyalahi undang-undang harta tanah dengan kadar yang belum dibayar dan menceroboh harta orang secara haram dan tidak sah. Ketua Pegawai Eksekutif yang tidak terpilih dibayar gaji besar dengan faedah daripada kadar warganegara? Majlis yang menjalankan perniagaan dengan nombor fail cukai bersaing dengan pembayar kadarnya.

“JADI APA PENYELESAIANNYA? "" KAMI HARUS MENJADI KERAJAAN "" BAGAIMANA? "

Penyelesaian yang saya percaya akan sangat berjaya dan menghilangkan halangan di masa depan adalah penciptaan dan penggunaan APP yang mengandungi piagam politik yang mudah dibaca dan difahami ditulis dalam semua bahasa utama. Calon politik dapat hadir di auditorium dengan 1200 orang dan mereka mungkin bertanya-tanya apa kebijakannya. Dia akan mempunyai pilihan untuk mengatakan 'Tolong keluarkan telefon bimbit anda dan muat turun APP ini, yang mengandungi piagam politik yang menjadi asas kempen politik saya'. Dalam masa 5 minit, setiap orang dapat mengakses maklumat yang sama di telefon bimbit mereka dengan calon mereka. APP boleh diubah suai sehingga menunjukkan nama dan gambar calon dan parti masing-masing.
Juga dalam aplikasi ini akan menjadi aplikasi sosial dan undang-undang untuk membantu orang dengan masalah langsung yang mereka hadapi dalam kehidupan seharian.

Piagam ini dapat dijadikan dasar untuk kempen politik baik oleh parti politik atau oleh calon bebas. Semuanya mempunyai titik permulaan dan perbincangan perlu dilakukan sebelum tindakan yang bermakna dapat terjadi. Ketidakberdayaan yang kita rasakan sebagai warga negara, kehilangan kebebasan demokratik yang dikenakan kepada kita oleh kekuatan yang tidak dapat dilihat "SEHINGGA SEKARANG".

"KEPERCAYAAN" adalah faktor asas dan ini nampaknya hilang begitu sahaja parti politik atau calon mengambil tempat di dewan, parlimen, kongres atau di senat setempat. Saya tidak mengatakan bahawa aplikasi itu adalah penyelesaian total untuk masalah yang kita hadapi tetapi mana-mana calon yang memilih untuk mengabaikan piagam selepas pilihan raya mungkin mendapati dirinya menghadapi pemilih yang sangat bermusuhan. Ingatlah bahawa setiap orang mempunyai maklumat yang sama di telefon bimbit mereka dengan calon mereka yang berjaya "ADA SEKARANG DI SINI".

Terdapat 113 negara di Dunia hari ini yang pemerintahnya dipilih secara demokratik dan templat telah dikembangkan untuk semua negara ini. Aplikasi ini akan memberikan utas umum kepada semua yang memilih untuk memuat turun teknologi baru ini dan membaca maklumat yang terdapat di dalamnya. Aplikasi untuk setiap negara akan menggunakan bahasa mereka dan juga dilengkapi dengan audio. Aplikasi undang-undang dan sosial akan dikemas kini secara berterusan apabila maklumat baru yang berkaitan dengan acara terungkap. Untuk memuat turun aplikasi yang mengandungi piagam ke telefon bimbit anda, anda akan dikenakan biaya $ 20, yang memberikan anda pendaftaran selama 12 bulan dan kemas kini adalah percuma. "KAMI DAPAT MELAKUKAN INI".


MENGUBAH DUNIA SATU APLIKASI @ MASA
www.charter-2020.com

Penetapan hak-hak berdaulat pemerintah Singapura yang sah dan sah akan ditempuh oleh orang-orang yang telah terpilih menggunakan PIAGAM-2020 sebagai dasar untuk kempen politik mereka. Sekiranya wakil rakyat yang cukup mampu membentuk pemerintahan sebagai pemerintah hari ini atau sebagai sebahagian daripada kerajaan gabungan, referendum yang mengikat akan diadakan dalam waktu 12 bulan setelah pilihan raya meminta mandat lebih lanjut dari rakyat untuk hak pemerintah yang sah dan sah untuk wujud. Berikut adalah beberapa dasar yang akan dilaksanakan dalam piagam tertulis ini, proses ini perlu diikuti jika warganegara Singapura menjaga kawalan perlembagaan terhadap pemerintahan mereka.

1. UNDANG-UNDANG & PESANAN
Mahkamah undang-undang akan kembali kepada praktik Common Law hanya di mana semua warganegara diperlakukan sama di bawah undang-undang dan tidak bersalah sehingga terbukti bersalah. Undang-undang Laksamana dan Undang-undang Syariah dan penggunaan Bahasa Legal tidak akan dibenarkan untuk digunakan di pengadilan.

2. GANJARAN
Gaji untuk semua kakitangan kerajaan dan ahli politik bermula dari 1,2,3,4,5,6 kali ganda daripada gaji minimum.

3. PERKHIDMATAN DAN UTILITI KERAJAAN
Kontrak perkhidmatan kerajaan yang telah diserahkan kepada syarikat swasta, syarikat, amanah dan yayasan akan menjadi batal. Pengurusan semua perkhidmatan dan utiliti jabatan kerajaan akan kembali kepada pentadbiran dalaman.

4. PERBADANAN BERDAFTAR
Individu anggota parlimen dan parti politik yang merupakan syarikat berdaftar akan membuat pendaftaran mereka di arena awam menjadi batal dan pilihan raya akan diadakan. Juga mana-mana jabatan kerajaan sivil atau undang-undang yang beroperasi dengan nombor fail cukai berdaftar atau didaftarkan sebagai syarikat akan menghentikan amalan ini dengan segera.

5. CUKAI
5% tanpa potongan cukai. Cukai ini dikenakan untuk semua warga negara, perusahaan swasta, syarikat awam, syarikat amanah, yayasan dan gereja, tidak ada yang dikecualikan dari cukai ini.

6. PENDIDIKAN
Pendidikan akan percuma untuk semua rakyat termasuk universiti. Sekolah swasta tidak layak mendapat dana awam.

7. KESIHATAN
Penjagaan kesihatan sejagat untuk semua warganegara.

8. DANA SUPERANNUASI & PERSYARATAN
Gaji minimum. Semua pembayaran persaraan yang kini dibayar dari dompet awam akan dikembalikan kepada pembayaran ini. Sebarang pembayaran perjalanan dalaman atau antarabangsa atau pembayaran lain yang dibiayai oleh cukai akan dihentikan serta merta.

9. PERUMAHAN AWAM
Adakah tanggungjawab pemerintah yang mempunyai kewajipan untuk memastikan semua warganegara memiliki rumah mampu milik.

10. KEBEBASAN AKHBAR
Hak untuk diketahui oleh masyarakat adalah penting bagi proses yang sihat dan demokratik.

11. MEDIA SOSIAL
Semua komen yang dibuat di media sosial adalah tanggungjawab orang yang membuatnya. Mana-mana subjek di mana bahasa yang digunakan tidak mengancam kehidupan, kebebasan atau mengejar kebahagiaan maka hak untuk UCAPAN PERCUMA tetap ada.

12. PEMILIKAN ASING
Warganegara asing tidak boleh memiliki harta tanah luar bandar atau kediaman mereka yang mempunyai masa tiga bulan untuk menjual jika tidak, harta tanah tersebut akan naik untuk hasil lelongan yang akan dibayar kepada pemiliknya.

13. TEKNOLOGI YANG DIUBAHKAN secara umum
Penggunaan GM dalam rantai makanan tidak akan dibenarkan. cth. Biji Gandum Jagung semua Ternakan.

14. AIR
Semua kontrak pengurusan yang telah diberikan kepada syarikat swasta dan syarikat akan menjadi batal dan terbalik kepada pentadbiran kerajaan dalaman. Air tidak boleh diperdagangkan sebagai komoditi di setiap pertukaran semua kontrak yang ada akan ditamatkan dan pampasan akan dibayar.

15. BANK TEMPAHAN
Percetakan wang dan perkhidmatan kewangan kerajaan yang telah diserahkan kepada syarikat swasta atau syarikat-syarikat tersebut kontrak tersebut akan menjadi batal dan dibatalkan kepada Bank simpanan yang diuruskan oleh kerajaan. Audit selama sepuluh tahun akan dilakukan ke atas akaun syarikat-syarikat yang bertanggungjawab terhadap perkhidmatan ini.

16. TEKNOLOGI 5G
Penghantaran 5G akan dihentikan serta-merta dan siasatan ke atas kebenaran sah semua kontrak akan dilakukan. Teknologi dan radiasi yang dihasilkannya 24/7 perlu ditangani mengenai kesannya terhadap kesihatan umum dan kesejahteraan semua warga negara.

17. TUNAI
Masyarakat tanpa tunai bukanlah pilihan. Sistem pembayaran elektronik HANYA akan membolehkan bank, ahli politik dan perniagaan besar pilihan untuk menentukan hasil akhir dari masa depan ekonomi apa pun. Pedagang tidak boleh menolak untuk dibayar secara tunai.

18. PELACUR 18
TRACKER 18 adalah butang lokasi yang telah ditambahkan ke APLIKASI UNDANG-UNDANG, ini boleh digunakan apabila dihentikan oleh polis. Apabila diaktifkan orang yang berada dalam radius tertentu akan menerima peringatan dan dapat memantau menggunakan audio atau video dan kemudian membuat keputusan tentang apakah mereka ingin hadir sebagai saksi prosiding yang sedang berlangsung.

DEMOKRASI adalah MATAWANG GLOBAL
anda boleh menambah nilai


Kempen GoFundMe akan dilancarkan tidak lama lagi untuk membantu membiayai projek ini.

Sekiranya minat dan dana mencukupi, saya akan menubuhkan pejabat pengurusan projek di Hamilton New Zealand dan dengan bantuan orang berpengetahuan dan kakitangan IT membawa projek ini sampai kesimpulan akhir. Salam, Robin Terry.